Lördag igen

Hej alla bloggers. Här kommer en sammanfattning av slutet av min vecka:

I Torsdags var jag i Västerås på stormöte med mina arbetskamrater+chef. Vi diskuterade hur vi skulle lägga upp år 2009 och vilka uppgifter vi skulle ta oss an. Jag tror på det här arbetsättet till fullo!

I Fredags kickade jag igång. Jag tog den komunen som jag bor närmast för att utforska deras handikapps vänlighet.
Jag råkade hamna på café Surprice som jag föll pladask för. Det var en härlig stämning, gott kaffe, trevlig miljö samt kundvänlig personal. Det roliga med Café surprice är att de gör sin egen glass i lokalen i nyköping. Vilket känns ännubättre att man stöttar dessa själar. Jag hoppas att  Herman Jan de Boer fortsätter med samma inrikting som han har börjat med.

Här har ni deras hemsida att kika in på: www.surprice.se
ps. bilderna är hämtade där också.





såhär ser det ut på sommarn

lördag

Idag tog jag det lugnt, det är ju helg.
Men på måndag drar allt igång igen.
Okej, vi hörs någon annan dag. Ha det fint tills dess.

Min goda vän i Thailands systerson

Han är bäst i den norra delen av Thailand på Motor-cross.

Jag har kortet på honom här nedanför, det är han som står på prisplats två på bilden.

Motor-cross mästare

En vecka senare...

Hejsvejs! Nu har veckan nästan tagit slut. Och jag har gjort lite små-arbeten här och var. Jag var bland annat i Stockholm i måndags, när jag hade slutat drog jag en sväng på IKEA och införskaffade mig lite grejer, bla hatt och skohylla (superfint).
Jag hade en köpglad assistent med mig och vi båda shoppade loss (mest hon) :) Så hon får nog både klippkort och rabatt där snart... Hihi...

Nästa veckar innehåller följande:
* Lämna in bilen
* Det kommer en firma som ska försöka kränga en Cheva till mig (får se hur bra det går....) Men jag måste nog begära lönehöjning från chefen om det blir aktuellt med ny kärra.
* Torsdag blir det möte i Västerås med IKEA-assistenten, ska bli väääldigt intressant, vad gör man inte för jobbet!
Sen får tiden utvisa vad det blir för jobb att göra!

Nu har jag skrivit klart allt om Thailand, så jag kommer att lägga in lite grejer om det här i helgen.

Nu har jag gjort min lilla uppdatering och jag kanske skriver mer ikväll!

ha det så jätte jätte bra i helgen!

Kram/ Bengan

Torsdag, snart Fredag

Idag har det varit en helt vanlig arbetsdag. Jag har varit i Nyköping, (i grann-kommunen) och grejat lite med en assistent. Sen åkte vi hem och då fick jag främmande. Jag bjöd de på Pasta och kaffe efteråt.

Och idag har det varit en del vikiga telefonsamtal. Jag undrar hur kvällen kommer att se ut. Jo, ikväll blir det hockey för hela slanten. Jag är hockeyintresserad.

Klockan 23.00 kommer nattpersonalen och jobbar inatt. Jag hoppas han fixar att jobba lika bra som förgående natt!
Imorgon är det fredag då närmar det sig helgen, det är skönt!

Vi får se vad jag gör i helgen, kanske tvättar bilen. Det måste man göra när den ser så smutsig ut.

Jag får önska er, alla mina läsare EN TREVLIG HELG.

Katrineholm

Idag har jag åkt till Katrineholm inom mitt arbete! Jag har berättat om Thailand och allt vad det innebär samt hur det är att vara handikappad i olika situationer, särskilt när det gäller att resa.

Jag skulle gärna vilja att ni som läser det här och har stött på olika hinder på resemål hör av er till mig. Släng in en kommentar vettja. Jag skulle gärna vilja ha en öppen dialog med er som känner er träffade! Alltså er funktionshindare och ni som inte är funktionshindrade får även ni slänga in en och annan kommentar! 
Jag skulle vilja höra av er hur ni skulle reagera i sådana situationer. 
Som ni förstår så blir ju faller oftast ganska rejält svårare när man är funktions hindrad.
Men ändå, skriv på, skriv på!

Tack på förhand! / Bengan 

Statestik

Här kan man se hur många som besökt min blogg än så länge

Thailands planerna

Här följer fortsättningen av planeringen av min Thailandsresa:

26:e

Jag har pratat med Linda. Hon har varit och bokat resan till Thailand. Hon ska ha 3400kr av mig innan 5:e augusti. Sen ska resten av resan betalas sista Augusti. Vi skulle göra det inte nästa vecka men veckan efter det.

1685kr/person för Linda+Bengan

Hela resan ska vara bokad 29:e Augusti.


Boka container.

Vaccination kolla distrik, rehab. Alf Wigertz


Schema som vanligt i oktober.

Hur många timmar ska Thaipersonalen arbeta i streck?!


Jag ska berätta lite om hur jag hade det i Thailand

Jag tänkte dela med mig om dagsanteckningar gällande min andra Thailandsresa, det hela började så här i Juli 2008:

25:e

Har varit i Nyköping och lämnat broschyrer. Då var Marre med mig. Sen var vi i Oxelösund och lämnade lite. Sen kom Linda och pratade lite om Thailand med mig, och nu är det bestämt att vi åker dit.


Sen har George ringt mig och talat om hur vi ska göra under resan. Och då talade jag om för honom att jag har en ny kund på gång. Och sen skulle han ringa och prata med Ellinor nästa vecka. Och nu har han fått tag på Janne från Thailand. Han är på Öland till i november. Så vi kanske åker ner och träffar honom. Sen ringer George mig imorgon och pratar om Mälarviken. Och då ska jag tala om för honom att han måste ordna liften själv, och då ville han att jag skulle åka dit på måndag, fram och tillbaks. Jag sätter upp det som arbetsresa då. Sen får jag se vad han säger imorgon.


Tey & Jag

Här är jag nere i Thailand och träffar en vän till mig som betyder mycket för mig.

Här är jag i Thailand och hälsar på en vän till mig som betyder mkt!

söndag

idag är det söndag och man är lika slö som vanligt.
Laddar inför en ny arbetsvecka som börjar med ett möte
som håller på hela dagen!

Här har ni mitt liv nu även på nätet!

Hej Bloggen. Jag heter Bengt Edlund och har levt mitt liv i en rullstol i X antal år. Det är ingen vanlig rullstol det här inte. Det är en Permobil, chair-man 2k. Den är framljulsdriven och 100% anpassad till mig. Jag kan tilta den själv och höja sitsen, öppna min dörr, stänga av tvn och deb har blinkers oclså. Ja, allt som vanligtvis tillhör och inte. Men det är underbart när man är en slö person som mig, skämt o sido.

Jag har kämpat på i samhället precis som alla andra i hela mitt liv. För det är de jag egentligen är, precis som alla andra. Jag har precis samma behov och samma intressen som alla andra. Ibland är det svårt för människor att förstå de, de ser mig mer som en vårldkrävande medelåldersman med rörelsenedstättning.

Jag har släkt som ställer upp när jag behöver hjälp och en helt bunt assistenter. Dom är helt underbara!
Att dom orkar med mig är ett under. Jag har även en underbar arbetsplats, ett sånt arbete som jag gärna har velat ha i hela mitt liv. Jag åker runt till olika föreningar och informerar hur det är att ha assistenter dygnet runt. Jag åker även till andra handikappade och berättar hur jag har haft det i Thaialand.

Jag har en massa goa arbetskamrater och en kul chef som alltid ställer upp. Jag vill även hålla på med mitt arbete på fritiden, men jag får väl tacka för att jag har det som arbete på arbetstid.

Mitt arbete har gett mig två tillfällen hittils att åka till Thailand. Vilket jag tycker är underbart, där vill jag egentligen stanna för evigt men jag får nöja mig med att det är mitt andra hem.

Jag har en fin pärla parkerad utanför mitt gula radhus, det är inte vilken pärla som helst. Ja, jag vet att den påminner mer om en grön konteiner mer än en bil. Men icke, det är en Renault Master -03. Och hon är allt för mig.

 Jag har en stor möjlighet att komma ut och "röra mig" mer när jag äger en egen bil och slipper krångla med färldtjänst. Jag anser att alla som har möjlighet ska kunna få ha en bil. Man blir så låst av att sitta hemma och vara utan bil. Och man vet ju hur färldtjänst fungerar. Det blir kommunarrest helt enkelt!

Nu har berättat lite om mig. Och följ mig gärna, hand i hand genom mitt rullandeliv.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0